Doru Neamțu – omul mic, mic, mic, care se vede un gigant, un apostol, un titan – fratele Vasile Cînpean – un slujitor care a acționat de nota 10

Doru Neamțu – omul mic, mic, mic, care se vede un gigant, un apostol, un titan – fratele Vasile Cînpean – un slujitor care a acționat de nota 10

Înainte ca să ies pe blog stau și analizez uneori câteva zile o situație.  Așadar, înainte de a discuta puțin despre ce s-a întâmplat în martie 2018 trebuie să analizăm puțin ce s-a petrecut în noiembrie 2015, în aceeași biserică. Predica de mai jos ne ajută:

1. Doru Neamțu – un om plin de sine ca se scoate pe el în evidență cu toată gura. La minutul 2:24 spune: „timpul este dușmanul meu, dacă am predicat în Vietnam 8 ore în continuu, în biserici cu programele sunt terminat”.
Doru Neamțu cu un aer de om căruia i s-a dat un timp de slujire  limitat (fiindcă în Biserica Domnului este rânduială), care pentru titanicul Doru Neamțu, pentru „apostolul” Doru Neamțu era prea puțin, el fiind obișnuit să bage mâna până la cot, ca prin alte părți pe unde a umblat, iar dacă cineva l-ar fi oprit ar fi ripostat că stinge Duhul, înaite de a predica în noiembrie 2015, în aceeași biserică ca în martie 2018, a spus: „timpul este dușmanul meu, dacă am predicat în Vietnam 8 ore în continuu, în biserici cu programele sunt terminat”.
a. O frustrare – „timpul este dușmanul meu”. Nu, fals, timpul este un har de la Dumnezeu, fiecare secundă este un dar de la Dumnezeu. Aaaa, timpul din biserică era dușmanul lui fiindcă nu i s-a dat lui totul, dorea două ore, dorea trei ore, dorea ca toți să stea și să se învârtă în jurul lui precum planetele după soare. Exact ca unul care stă la masă cu 10, acolo e un tort mare, iar lacomul care dorea tortul doar pentru el spune: „voi sunteți dușmanii mei fiindcă prin prezența voastră aici nu-l pot mânca eu singur tot, iar dacă cineva comentează în timp ce eu înfulec totul să știți că-l hulește pe Duhul Sfânt”. La fel și cu Doru Neamțu, timpul era dușmanul lui pentru că nu Hristos era Cel înălțat, Marele, ci el, el avea nevoie de timp iar ceilalți care trebuiau să slujescă erau și ei dușmanii lui, ai lui Doru Neamțu fiindcă atentau la timpul lui. Doru Neamțu omul care imediat s-a făcut propietar pe tot timpul. Dacă Hristos era cel înălțat în inima și viața lui, Doru Neamțu, conștientiza că dacă lui i s-au dat 20 de minute iar altuia alte 20 de minute, Hristos, prin Duhul Sfânt, poate prin doi oameni duhovnicești să hrănescă mult mai bine biserica ca prin unul. Dar aici mare era Doru Neamțu care are ca și dușman timpul și pe predicatorii, slujitorii, de care nu poate să vorbescă suficient ca să le arate cine este el. Alții nu pot să spună cine este Doru Neamțu, ca el, alții în timpul acordat lor predicau pe Hristos. Asta nu e pe placul lui Doru Neamțu, oamenii trebuie să știe de el, de familia lui etc. etc. de marele și extraordinarul Doru Neamțu. Cam același duh era peste un fost avocat. Cam același aluat. El era totul, Dumnezeu, Hristos erau neînsemnați.
Acest tip de predicator are o mentalitate de tip porc, să nu se supere nimeni dar în multe locuri din Biblie porcii, alte animale, sunt date ca și exemple, sau unii sunt comparați cu porcii. Îmi amintesc când aveam porci și le puneam de mâncare, nici unul nu ținea cont de ceilalți, săreau toți pe mâncare necontând că cei mai mici, cei mai slabi nu apucă. Cei care aveau gura cea mai mare prindeau cel mai mult. Ei cam așa și aici. Doru Neamțu, cam cu aceeași mentalitate, dacă are gura mai mare crede că e normal ca lui să i se cuvină totul. Sper să învețe că în Biserică nu este ca în cocina porcilor. Frustrarea lui Doru Neamțu cum că „timpul este dușmanul meu” este venită din faptul că se vede foarte sus, un fel de rege, de guru, căruia i se cuvine tot timpul  iar restul sunt niște pigmei care trebuie să-i dea totul, să-i acorde toată atenția și fratele Cînpean nu a înțeles asta, nu a înțeles cine este în mijlocul lor, cum de a putut să nu-i dea lui Doru Neamțu tot timpul?
b. Se predică pe sine – „am predicat în Vietnam 8 ore în continuu”. Doru Neamțu cu un aer de superioritate care ce a realizat a realizat prin puterea lui spune: „am predicat în Vietnam 8 ore în continuu”. De ce nu a spus că Duhul Domnului l-a călăuzit? De ce nu a spus că slava să fie a lui Dumnezeu care a dat har? Fiindcă în Vietnam a predicat un om mic, mic, mic care se vede mare, titanic, un fel de apostol dar care a vorbit prin puterea lui. Dacă era o predică de 8 ore inspirată de Duhul Sfânt îi dădea lui Dumnezeu toată slava, înțelegea că fiecare slujire poate să fie diferită de alta, Duhul Domnului nu călăuzește tot timpul la fel și mai înțelegea că nu i se cuvine lui tot timpul,  mai sunt și alți frați mai călăuziți de Duhul Sfânt și dacă nu te inspiră pe tine Duhul Domnului, că nu mai ai timp, cu siguranță că poate inspira pe următorul care vorbește. DE MULTE ORI AM VĂZUT ASEMENEA MOMENTE! Dar pentru că în Vietnam s-a predicat pe sine 8 ore, lucrările sale, cine este el, acum fiindcă nu i s-a dat suficient timp ca să se predice din nou pe sine, neprihănirea lui Doru Neamțu, a fost deranjat și a spus că „în biserici cu programele sunt terminat”.
c. Un om care a recunoscut că este terminat – „în biserici cu programele sunt terminat”. După acestă afirmație el, dacă este un om consecvent vorbelor sale, un om care a spus că trăiește ce predică, ar trebui să nu se mai ducă în nici o biserică care funcționează în baza unui program, a unei programări. Omul terminat, Doru Neamțu, după ce a rostit aceste cuvinte în noiembrie 2015 „în biserici cu programele sunt terminat” trebuia să se dea jos de la amvon singur și să meargă să predice unde nu sunt programe, acasă în fața camerei web să-l asculte cei care acum l-au văzut ca fiind mare victimă, 12 ore în continuu. Dar omul termiat, Doru Neamțu, fiindcă nu-l predică pe Hristos, fiindcă se predică pe sine, fiindcă vrea tot timpul doar pentru el, fiindcă se vede un guru, un zeuleț, nu s-a dat jos de la amvon ci a mers mai departe. De ce a acceptat să fie parte tocmai a programului care s spus că-l termină?  Fiindcă este un om fals.
Până aici se înțelege clar din chiar cuvintele lui Doru Neamțu că deși are numele Duhului Sfânt pe buze nu este călăuzit de Duhul Sfânt. E precum ghicitorele din unele ziare din România care nu au deloc teamă de Dumnezeu și scriu anunțuri că fac farmece cu ajutorul Duhului Sfânt. Nu toți cei care rostesc numele Duhului Sfânt sunt și călăuziți de Duhul Sfânt.

2. „Să se lepede de sine” – minutul 10:30. Dă la un moment dat exemplul lui Ioan Botezătorul care spunea că el trebuie să se mișcoreze. Dacă Doru Neamțu trăiește ceea ce predică, dacă este un om care s-a lepădat de firea pământească, de ce, dacă lui  i s-a dat un timp de predicare limitat, fiindcă mai erau și alții care să slujescă, depășește timpul și apoi cu un tupeu ticălos face apel la numele Duhului Sfânt ca să intimideze? Vedeți filmulețul de mai jos din martie 2018. Deja fratele pastor Cînpean a mai avut o experiență cu fratele Doru Neamțu în 2015 când a predicat 22 de minute și a făcut chemare alte 12. Nu a procedat normal că l-a oprit, într-un mod foarte frumos, foarte tandru, pe omul care dorea totul doar pentru el? Ba da! Fratele Cînpean nu a greșit deloc că l-a oprit, dat fiind modul în care teribilul Doru Neamțu a „slujit” în 2015. Dar să presupunem că a greșit fratele Cînpean,  dacă tu Doru Neamțu erai un om care trăiai ce ai predicat în 2015, un om lepădat de firea pămânească, un om cu adevărat mic în viața căruia Hristos era mare, de ce ai sărit ca ars?  De ce ai făcut apel la intimidare prin folosirea numelui Duhului Sfânt? Pe Doru Neamțu nu l-a durut deloc de Duhul Sfânt, pe a Cărui lucrare nu o înțelege după Scripturi, l-a durut fiindcă i s-a luat „tortul” din față, timpul. Dacă-l durea de Duhul Domnului care e și Duhul păcii nu tulbura biserica ci se ducea în bancă și la final îi spunea fratelui Cînpean tot ce considera. Dar omul pentru că este firesc a sărit ca ars necontând că face tulburare.

Era normal să fie oprit, i s-a dat un timp limitat  de care nu a ținut cont în 2015, a predicat 22 de minute și apoi alte 12 a făcut chemare iar acum, în 2018, mai era cel puțin un frate care trebuia să slujească, și fără să țină cont Doru Neamțu se pregătea să repete episodul din 2015. Trebuia oprit! Doru Neamțu a trebuit oprit fiindcă a confundat Biserica Domnului cu proprietatea lui. Din păcate Doru Neamțu e un om plin de sine, plin de firea pământească. Dacă a suferit ca „martir” că alții l-au oprit, tot pentru asemenea ieșiri, nu a suferit ca martir ci din cauza tupeului său, pentru că nu are respect față de slujitori, în definitiv față de Bisericile care și-au ales slujitorii.

3. Se laudă cu el cunoaște Biblia, doar se laudă, fiindcă nu o cunoaște.
„ Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Sai, le-a dat putere si stapanire peste toti dracii si sa vindece bolile. Apoi i-a trimis sa propovaduiasca Imparatia lui Dumnezeu si sa tamaduiasca pe cei bolnavi. „Sa nu luati nimic cu voi pe drum”, le-a zis El, „nici toiag, nici traista, nici paine, nici bani, nici doua haine. In orice casa veti intra, sa ramaneti acolo, pana veti pleca din locul acela. Si, daca nu va vor primi oamenii, sa iesiti din cetatea aceea si sa scuturati praful de pe picioarele voastre, ca marturie impotriva lor.” Ei au plecat si au mers din sat in sat, propovaduind Evanghelia si savarsind pretutindeni tamaduiri.” – Luca 9:1-6. 
Nu cunoaște Biblia. Dacă i s-ar fi părut că cei de acolo nu au acceptat Evanghelia lui Hristos, ca un om al păcii, nu trebuia să facă scandal, ci să scuture praful, lăsând în mâna Domnului totul, mai ales că nu era din acea biserică. Dar aici nu pastorul Cînpean era pe lângă Evanghelie ci gurmandul cu duhul pe buze, devoratorul de timp, omul care se face stăpân în timp ce e stăpânit de firea pământească.
Ceva bun este în Doru Neamțu, să ne rugăm Domnului să-L ajute să se smerească, să se golească de toată mândria, de toată aroganța, care-l stăpânește în așa fel încât ce este bun în el să nu fie înghițit de faptele firii.
Dumnezeu să-l întăresacă pe fratele Cînpean și să fie foarte convins că nu a întristat pe Duhul Sfânt deloc, a întristat un vorbăreț care vorbește din duh de mândrie care vrea totul, iar dacă pe viitor se vor mai ivi asemenea situații să nu ezite, unii pot face mai mult rău dacă nu sunt opriți cu hotărâre!
Inițial am crezut că fratele Cînpean a greșit că i-a dat timp și în 2018 să slujească, că nu trebuia să-l pună deloc, văzând ce a făcut în 2015. Dar m-am gândit mai bine și mi-am dat seama că fratele Cînpean a acționat cu maturitate și fără resentimente, după tot ce a făcut Doru Neamțu în 2015. În doi ani și câteva luni bune omul a avut timp să se schimbe și fiind de bună credință și bune intenții față de Doru Neamțu, fratele Cînpean, i-a dat loc la slujre. Însă Doru Neamțu, mult mai evident ca în 2015, și-a dat arama pe față.
Până acum nu consider că a greșit deloc fratele Cînpean că l-a pus pe Doru Neamțu să vorbească. Prima dată nu a știut cine este Doru Neamțu, de ce duh e călăuzit, a doua oară probabil s-a gândit că prima dată a fost doar o abatere și că omul s-a pocăit. Dar dacă-l mai lasă să slujescă vreo dată, cu siguranță că aia o să fie o mare greșală.
Eu nu sunt supărat că scena a devenit virală. Trebuie să învățăm toți slujitorii din asemenea situații cum să ne comportăm în Biserica lui Dumnezeu și în asemenea situații!
Dumnezeu să-și zidească Biserica!
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s