Pregătiri pentru Crăciun, în toiul unui război cultural și politic

Ideea că niște copilași creștini din Londra ar fi subjugaţi de către adulţi musulmani care vor să le distrugă identitatea s-a dovedit a fi un click-bait mult prea bun pentru ca unele publicaţii din Marea Britanie să nu îl transforme în scandal naţional.

Anxietatea identitară și nou-regăsita frică de străini care plutește în Marea Britanie de câţiva ani buni reușesc să transforme oameni în demoni, și asta doar pe baza unor articole scrise pe surse și cu ajutorul unor politicieni experţi în arta scandalului și a deplângerii „neamului captiv” pe la toate televizoarele flămânde și ele după show politic generator de rating.

Astfel, cu ceva timp în urmă, Daily Mail scria cu litere de o șchioapă că o fetiţă de cinci ani, albă și creștină purtătoare de cruciuliţă la gât a fost luată din custodia mamei și plasată forţat în grija unor musulmani, care ar fi traumatizat-o. Asta, după un articol „de investigaţie” al publicaţiei The Times, care scria pe baza unor rapoarte neconfirmate ale autorităţilor locale că asistenta maternală purta niqab, nu vorbea engleză, că i-ar fi confiscat cruciuliţa fetiţei și ar fi refuzat să îi servească mâncarea favorită, spaghete carbonara, pentru că se gătește cu porc. Articolele cereau prompt justiţie pentru fetiţă, acuzând autorităţile locale că nu vor să trateze intoleranţele religioase săvârșite de musulmani la modul general.

Evident, comentariile au început să curgă, politicieni de dreapta au pus povestea pe Twitter ca exemplu de „cum va arăta viitorul în această ţară”, iar curând The Times scria că un judecător a intervenit și a trimis-o pe fetiţă la bunica ei, de parcă ar fi fost consecinţa directă și salvatoare a articolului scris de ei. Între timp însă, autorităţile locale și-au exprimat îngrijorarea că aceste publicaţii ar fi în stare chiar să divulge identitatea persoanelor implicate, iar în prezent Daily Mail este sub investigaţie, după ce a folosit imagini de Stock pentru a ilustra povestea, dar le-a manipulat pentru a părea reale și pentru a-i acoperi faţa musulmancei din poză cu un văl, cum ar fi fost în cazul real.

Din fericire, interesul public care s-a iscat artificial pe acest caz a determinat-o pe judecătoarea respectivă să publice recent motivaţia deciziei sale, un document care oferă o imagine mai detaliată a circumstanţelor. Astfel, aflăm că de la început intenţia autorităţilor locale a fost ca fetiţa să stea la bunica ei, dar din cauză că ea a fost luată de la mamă de către poliţie, în procedură de urgenţă, trebuia plasată undeva sigur până ce aveau să fie investigate circumstanţele bunicii. De asemenea, a cântărit mai mult în decizia autorităţilor ca fetiţa să fie plasată în aceeași zonă, pentru a-și putea continua viaţa de zi cu zi, decât să fie cu o familie din aceeași cultură. În altă ordine de idei, deși mama fetei susţine că este creștină, bunica fetei este de fapt o musulmancă nepracticantă, care a avut nevoie de traducător la tribunal, în timp ce asistenţii maternali la care a fost plasată fetiţa vorbesc foarte bine engleza, pentru că altfel nici nu ar fi fost acceptaţi în programul social. Despre cruciuliţă și spaghete nu se pot spune cu certitudine prea multe, dar un gardian numit de tribunal să verifice cazul a confirmat că fetiţa se instalase bine în noua casă și era bine îngrijită. În final, decizia judecătoarei de a plasa fetiţa în grija bunicii, care vrea să o crească în ţara de origine, nu face decât să respecte planul iniţial al autorităţilor locale.

Cine a urmărit îndeaproape subiectul, cu o doză bună de obiectivitate și rezervă, a văzut adevărul ieșind în final la suprafaţă, pentru o gură de oxigen. Din păcate, pentru ceilalţi rămâne amintirea titlurilor bombastice. Nu contează că celor preocupaţi să le scrie nici nu le-a putut trece prin cap că, pentru acel scurt timp, poate fetiţei chiar i-ar fi fost mai bine să fie cu niște musulmani, fie ei și conservatori, decât să fi fost lăsată cu mama ei, dependentă de alcool și droguri. Nici nu am văzut vreodată presa scandalizată de cazul unei fetiţe musulmance plasată la o familie de creștini, care nu ar fi vrut să gătească halal pentru ea. Probabil că în acest caz accentul s-ar pune invers, că sigur fetiţei îi este mai bine decât unde era înainte și că, până la urmă, suntem o ţară creștină, nu?!

CITESTE MAI MULT: https://semneletimpului.ro/religie/islam/musulmani/pregatiri-pentru-craciun-in-toiul-unui-razboi-cultural-si-politic.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s