”Crăciun fericit” după opt ani din nou la ”Casa Albă”

La Casa Albă, urarea de „Crăciun fericit!” reapare după opt ani de administraţie democrată, în care aceasta fusese înlocuită cu urarea „Sărbători fericite!”. Preşedintele a mai menţionat spre final un mesaj care poate fi interpretat drept puternic pro-viaţă în acest context, îndemnând la rugăciune pentru ca fiecare copil – născut sau nenăscut, am sublinia noi – să fie primit cu dragoste de familia sa şi de comunitatea locală. Redăm mai jos câteva extrase din alocuţiunea lui Trump.
Pentru creştini este o perioadă sfântă, în care sărbătoresc naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Povestea Crăciunului începe cu două mii de ani în urmă cu o mamă, un tată şi băieţelul lor nou-născut, cel mai remarcabil dar dintre toate, darul iubirii lui Dumnezeu pentru întreaga umanitate.
Oricare ar fi credinţa noastră, ştim că naşterea lui Iisus Hristos şi povestea acestei vieţi uimitoare a schimbat pentru totdeauna cursul istoriei. Nu există domeniu al vieţii noastre de azi asupra căruia acest eveniment să nu-şi fi pus amprenta: în artă, în muzică, în cultură, în legi şi în respectul nostru pentru demnitatea sacră a fiecărei persoane din lume.
În fiecare an, de Crăciun, recunoaştem că adevăratul spirit al Crăciunului este nu în ceea ce avem, ci în cine suntem – iar fiecare dintre noi este copilul lui Dumnezeu.
Mulțumesc profesorilor, pastorilor şi tuturor liderilor religioşi, de la care învăţăm atât de mult, pentru faptul că sunt fruntaşi în comunităţile locale şi în societate.
Iar astă seară le mulţumesc în mod special familiilor americane. De Crăciun, mai mult decât oricând, ne amintim că familia este temelia vieţii americane.
De aceea, de Crăciun cerem binecuvântarea lui Dumnezeu pentru familiile şi naţiunea noastră şi ne rugăm ca ţara noastră să fie un loc în care fiecare copil să găsească un cămin plin de iubire, o comunitate plină de speranţă şi o naţiune binecuvântată cu credinţă.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s