Târgurile de Crăciun din Europa, în pericol! Jihadiștii ISIS au anunțat că pregătesc atentate

Gruparea teroristă Statul Islamic a amenințat că va ataca târgurile de Crăciun organizate în orașele din Europa, într-un mesaj publicat pe un site de propagandă al jihadiștilor.

O imagine șocantă, în care apare un călău care pare că îl decapitează pe Moș Crăciun a post obținută de publicația The Epoch Times. În imagine apar pe fundal luminițe și ornamente de Crăciun.
”În curând la sărbătorile voastre!”, este mesajul pe care teroriștii l-au scris în trei limbi: engleză, franceză și germană.
Mesajul teroriștilor Statului Islamic, pe lângă amenințarea directă este și un apel către adepții grupării jihadiste, un îndemn să comită cât mai multe atacuri sângeroase în Europa.
Analiștii se tem că lupi singuratici, adepți ai ISIS, vor comite atacuri teroriste, după ce gruparea jihadistă a fost învinsă în Siria și Irak de coaliția internațională, care a reușit să pună capăt așa-numitului „Califat islamic”.
Anul trecut, de Crăciun, o mașină s-a proiectat cu mașina într-o piață de Crăciun din Germania, din Berlin, omorând 12 persoane și rănind câteva zeci. Atacul i-a fost atribuit lui Anis Amri, căruia autoritățle i-au refuzat acordarea de azil, din Tunisia. Ulterior, el a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliția în apropiere de poliția din Milano.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s