Implicația Israelului în Muzeul Bibliei

Creatorii Muzeului Bibliei includ și țara Bibliei, pentru a le oferi vizitatorilor o experiență cât mai completă. După câte am aflat, nu se potrivea mai bine altundeva.
Vizitatorii celor mai multe muzee sunt întâmpinați cu inscripții
pe care scrie „Nu atingeți”, când vine vorba de artefacte antice.
Aici nu e cazul.
„Unul dintre cele mai interesante artefacte va fi acea piatră de o tonă de la Zidul Plângerii, pe care oamenii pot s-o atingă.”
De sute de ani, oameni din toată lumea vin în Ierusalim pentru a se ruga la Zidul Plângerii.
Acum, una dintre aceste pietre rezultate din cucerirea Templului de către romani a ajuns în SUA, pentru a fi parte din noul muzeu al Bibliei.
Chiar există o etichetă unde scrie „Vă rog, atingeți-mă!”, fiindcă noi credem că oamenii își doresc să simtă acea legătură și, chiar dacă sunt în SUA, să poată atinge o piatră din Ierusalim din primul secol î.H.
Debora Ben Ami e un curator în cadrul Autorității Israeliene de Antichități.
„Ideea expoziției e să evidențieze arheologia din Israel și istoria din timpurile biblice a Vechiului și Noului Testament. Ea se numește „Poporul țării” și expune diferitele culturi din țară, de la canaaniți, filisteni, israelieni, edomiți, perioada celui de-al Doilea Templu, până în perioada bizantină…
Sunt aproximativ 800 de artefacte expuse permanent, toate descoperite în Israel.
CBN a discutat cu Ben Ami la depozitul IAA de lângă Ierusalim, unde lucrătorii au ambalat articolele și le-au expediat în SUA.
„Avem ambalaje speciale, pe care le încărcăm în avion, și uneori e dificil să le potrivim, dar nu e imposibil.” Ben Ami a ajutat la organizarea expoziției „Israel” a muzeului.
Au instalat piatra din Zidul Plângerii și alte artefacte cum ar fi acesta din palatul lui Irod de la Masada. Există și o zonă care aduce exponate noi pentru vizitatorii care revin la muzeu.
Galeria se numește „noile descoperiri din Israel”, cu intenția de a expune noile descoperiri, an de an.
Prima galerie va include fabricarea sticlei în Israel. Galeria nu e doar importantă, ci și frumoasă.
„Avem o nouă descoperire de artefacte metalice din perioada romană, găsite într-un vas scufundat, în Cezareea.”
În timp ce artefactele apar de obicei în expoziții temporare, e pentru prima dată când IAA a creat o expoziție permanentă în afara Israelului.
E o oportunitate de a vă face o idee despre Țara Sfântă, fără să veniți în Orientul Mijlociu.
În urmă cu patru ani, înainte de începerea lucrărilor la muzeul din Washington DC, familia Green a împrumutat materialele pentru o expoziție de un an, despre Biblie, în Ierusalim.
Vă invităm să priviți acea expoziție unică din Ierusalim, la Muzeul Țările Biblice. Este numită „Cartea Cărților”.
Expoziția urmărește firul istoriei Bibliei și rădăcinile evreiești ale creștinismului, urmărind povestea Cuvântului scris al lui Dumnezeu de la Manuscrisele de la Marea Moartă, până la Biblia Gutenberg și nu numai.
Directorul Muzeului Țărilor Biblice, Amanda Weiss, spune că nu există un alt oraș mai important ca Ierusalimul pentru o asemenea expoziție.
Ne-am dat silința să creăm o expoziție echilibrată și de calibru, atât pentru evrei, cât și pentru lumea creștină.
Dispozitivele interactive le permit utilizatorilor să exploreze textele, precum această genealogie de la Adam la Hristos.
Există chiar și o replică exactă, funcțională, a presei Gutenberg din secolul al XV-lea, care a tipărit faimoasa Biblie Gutenberg.
Expoziția se încheie cu unul dintre cele mai vechi texte biblice cunoscute, un text din Numeri, capitolul 6:23-26, cu binecuvântarea aaronică.
Mare parte a exponatelor provin din colecția familiei Green. Cary Summers e director executiv al colecției Green și el spune că se doreșteo schimbare a ideii pe care o au mulți oameni, aceea că Biblia este greu de citit.
Ne asumăm provocarea de a le oferi oamenilor un mijloc prin care să poată citi Biblia cu ușurință.
Acesta e unul dintre marile drepturi ale lumii. Biblia e fantastică, e interesantă, misterioasă, cuprinde toate lucrurile din care se fac filmele bune.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 206 – 25 noiembrie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s