Un sucevean cere interzicerea Halloween-ului în şcoli şi magazine 

În fiecare an, în noaptea de la sfârşitul lunii octombrie, sute de milioane de oameni din întreaga lume sărbătoresc momentul în care spiritele morţilor vizitează lumea celor vii. Halloween-ul (din expresia englezească All Hallows’ Even) este de origine celtică şi se sărbătoreşte în noaptea de 31 octombrie.

Numai că, dacă în urmă cu sute de ani, în acea noapte oamenii apelau la diverse ritualuri pentru a se proteja, acum totul s-a transformat într-o ocazie de divertisment, fiind puternic exploatată în scop comercial.

Tocmai de aceea, un sucevean se zbate de ani de zile ca această „sărbătoare păgână” să nu mai fie atât de prezentă în şcoli şi magazine, considerând că are efecte nocive asupra psihicului copiilor. Pentru că anul trecut protestul său a stârnit mai mult zâmbete ironice la instituţiile din judeţ cărora li s-a adresat, anul acesta a trimis reclamaţii la toate filialele din ţară ale Protecţiei Consumatorului, inclusiv la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, dar şi la multe alte instituţii.

„Am fost cu copiii în magazin şi ei m-au atenţionat: <Tată, uite acolo Satana… oamenii răi!>”, spune Ionel Butnariu, care a luat la rând mai multe supermaketuri, fiind uimit de amploarea acestui fenomen. Mai mult, a şi cumpărat câteva din jucăriile macabre, păstrând bonul de casă, pentru a putea dovedi oricui nu-l crede că acele grozăvii sunt expuse fără nici o restricţie.

El a dat exemplul unui magazin deschis destul de recent în Suceava, în geamul căruia este afişată o reclamă mare, cu trei copii costumaţi de Halloween.

„Ce caută un băieţel cu o coasă în mână? Înseamnă că Halloween ăsta este instigator la crimă, la violenţă, închinare la morţi şi în special la Satana”, a spus Ionel Butnariu.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-10-31/Un-sucevean-cere-interzicerea-Halloween-ului-in-scoli-si-magazine#ixzz4xIkjlUCm
Follow us: @monitorulsv on Twitter | Monitorul.de.Suceava on Facebook

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s