Vocea sodomiților se face tot mai auzită și în Extremul Orient: Taiwan: Participare record, de circa 110.000 de persoane, la parada gay din Taipei

Potrivit organizatorilor, numărul participanților — proveniți din circa 20 de țări — marchează un record de când Taiwanul a început să organizeze parade gay, în urmă cu 15 ani.

Parada LGBT Taiwan 2017 — descrisă drept cea mai mare din Asia — a avut loc sub deviza „Faceți dragoste, nu război — Educația sexuală este calea”.

În centrul orașului Taipei, demonstranții au afișat un imens steag-curcubeu simbolizând diversitatea.

Activiști din peste 160 de organizații care susțin drepturile comunității LGBT și simpli participanți au mărșăluit pe trei rute până în piața în care se află președinția.

În luna mai, Curtea Constituțională a Taiwanului a decis în favoarea căsătoriilor între persoane de același sex, precizând că legislativul trebuie să revizuiască Codul Civil sau să stabilească noi legi în acest sens în termen de doi ani.

„Suntem îngrijorați. Au trecut luni de atunci și nu am văzut nicio acțiune din partea autorităților”, a declarat Chien Chih-chieh, secretarul general al Alianței taiwaneze pentru promovarea drepturilor privind parteneriatele civile, pentru DPA.

 

https://www.agerpres.ro/lifestyle/2017/10/28/taiwan-participare-record-de-circa-110-000-de-persoane-la-parada-gay-din-taipei-16-45-23

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s