Familia caută răspunsuri după ce baiatul creștin a bătut la moarte în Pakistan

În cea de-a treia zi a liceului, părinții Sharoon Masih, în vârstă de 17 ani, au aflat că sa luptat, că a suferit o vătămare gravă și a fost dus la spital.

S-au grabit la spital și l-au găsit mort.

„Băieții din clasa lui care l-au adus acolo ne-au spus că a murit în clasă”, a spus mama sa, Razia Bibi, o femeie creștină într-o țară predominant musulmană.

Poliția a spus că, pe 27 august, un alt student la școală – în Punjab, provincia cea mai populată din Pakistan – la lovit pe Sharoon în stomac și că a murit din cauza rănilor interne. Studentul acuzat în moartea sa așteaptă acum proces, dar poliția nu numește atacul o crimă de ură.

Cu toate acestea, mulți creștini pakistanezi, care alcătuiesc mai puțin de două procente din populația țării, suspectează că adolescentul a fost vizat din cauza religiei sale. Creștinii, spun ei, sunt adesea forțați să ocupe cele mai mici trepte ale scării sociale și sunt în mod regulat discriminați în educație, ocuparea forței de muncă și în locuințe.

Avocații pentru creștinii din Pakistan notează că un alt băiat creștin a fost ucis violent în acest an: pe 9 octombrie, poliția a ucis un băiat creștin de 14 ani, într-un incident încă în curs de investigare.

Pakistanul este al patrulea pe lista celor 50 de țări pe care US Open-urile cu scop non-profit – care pledează pentru creștinii persecutați – listează ca fiind cel mai dificil pentru a fi creștin.

Creștinii, în timp ce una dintre cele mai mari minorități religioase din Pakistan, sunt departe de singurul grup care suferă pentru credințele lor. Ahmadiyya, care se consideră a fi musulmani, dar sunt etichetați pe scară largă eretici, sunt interzise de lege să se numească musulmani și au fost mult timp persecutați . Susținătorii extremiști musulmani din țara sa cea mai mare parte sunniți au lansat atacuri letale împotriva minorității șiite.

Mama lui Sharoon a spus că prima zi de școală nu a mers fără probleme pentru fiul ei. El le-a spus că alți băieți l-au tachinat, l-au avertizat să nu bea de la un pahar folosit de studenții musulmani și să-l numească „chora”, o slăbiciune de la Punjabi, în mod tipic, la creștini. Un profesor ia cerut să nu poarte uniforma școlară și la făcut să stea în afara clasei.

Sharoon a renunțat la școală a doua zi pentru a folosi banii câștigați în timpul verii pentru a cumpăra o uniformă. Sa întors la școală în a treia zi, a fost atacat și a murit.

Studentul musulman luat în custodia poliției în acest caz a declarat că violența nu a fost motivată de diferențele religioase. Sharoon, a spus el poliției, la înfuriat prin ruperea ecranului pe telefonul său mobil.

Dar familia lui este sigur că Sharoon este mort pentru că este creștin.

http://www.christianheadlines.com/blog/family-looks-for-answers-after-christian-boy-beaten-to-death-in-pakistan.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s