California este primul stat care recunoaște legal al treilea sex

California este primul stat care recunoaște legal al treilea sex

Statul a creat acum opțiunea non-binară pentru permisele de conducere și documentele juridice.
California tocmai a devenit primul stat din Statele Unite care recunoaște oficial a treia opțiune de gen, deschizând calea ca „non-genderul binar” să fie inclus în majoritatea documentelor oficiale de stat.
Guvernatorul Jerry Brown a semnat SB179, Legea Recunoașterii Genului, ca parte a unui val de legislație care a trecut de curând prin biroul său. Noua legislație permite locuitorilor din California să aleagă opțiunea X sau non-binară pentru permisele de conducere, certificatele de naștere, certificatele de căsătorie și pentru alte documente emise de stat.
Senatorul Democrat de California, Scott Wiener, a prezentat proiectul de lege și l-a lăudat pe guvernatorul Brown pentru aprobarea acestei legi, susținând că acum legislația le permite locuitorilor din California să „fie cine sunt”.
Guvernatorul a votat SB179: permite oamenilor să se identifice ca non-binari, reglementează simplu genderul. O mare victorie pentru acest concept; oamenilor ar trebui să li se permită să fie cine sunt.
De asemenea, această lege va face mai ușor ca persoanele transsexuale să selecteze o opțiune de gen în perioada de tranziție de la un sex binar la un altul. În același timp, face posibil ca persoanele non-binare să-și poată schimba documentația existentă pentru a reflecta noul statut de gen – de exemplu, își pot schimba acum sexul marcat în certificatul de naștere și vor primi un nou document cu un non-binar ales – și elimină o prevedere oarecum arhaică din legislația californiană, care impune persoanelor transgender să facă o evaluare fizică și să obțină permisiunea scrisă a medicului înainte de a primi documentele care reflectă noul lor gen.
Această lege este una dintre cele mai controversate dispoziții legate de gender care își face loc prin legislatura din California.
Proiectul de Drepturi LGBT din California va cataloga drept infracțiune acțiunea de a te adresa conștient și în mod repetat greșit unui transgender în azile sau în unitățile de îngrijiri medicale – o lege despre care oponenții spun că va duce la pedepse penale stricte pentru adresări greșite de gen în general.
Modernizing California HIV Criminalization Laws (Modernizarea legilor de incriminare HIV din California) va reduce pedeapsa pentru omiterea avertizării centrelor de donare sânge și agențiilor de colectare sânge că sângele tău poate fi HIV pozitiv, de la infracțiune la delict.

https://www.facebook.com/prodocensmedia/?ref=nf&hc_ref=ARSROXhjJqCZOE6kE7YxDdzBYOHsY3sEyDSeNS0JkdcDTJGhPwX7DAB1ox3thlDCauU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s