Referendumul si procentele

Potrivit eurobarometrului publicat la începutul săptămânii, în ultimele şase luni numărul românilor care cred că apartenența la Uniunea Europeană este un lucru bun a scăzut semnificativ, cu 11 procente, la 48%, sub jumătatea populației.
De asemenea, şase români din zece (60%) nu se simt reprezentați şi cred că vocea lor nu contează la nivelul UE (sursa, hotnews).

Repet ce am tot spus de mai multe ori în acest an:

A bloca un referendum susținut de milioane de români şi a asocia pro-europenismul cu o idee (căsătoria homosexuală) căreia i se opune 90% din populație şi cu privire la care nu ne-am asumat nicio obligație față de Uniunea Europeană iar CEDO a confirmat că e la latitudinea fiecărui stat să dea propriul conținut căsătoriei, riscă să submineze sau chiar să compromită încrederea românilor în proiectul european şi în natura democratică a acestuia şi să confirme acele voci care afirmă că Uniunea Europeană şi elitele sale politice nu țin seama de voința oamenilor.

Parlamentarii români trebuie să fie responsabili, să ia măsurile care se impun pentru depăşirea obstacolelor juridice ivite după decizia CCR referitoare la procedura referendumului, să deblocheze proiectul de revizuire a Constituției în legislativ şi să anunțe transparent un calendar realist şi adecvat pentru desfășurarea referendumului.

Politicienii, preşedintele, structurile statului trebuie să reprezinte în conformitate cu legea voința cetățenilor exprimată, de asemenea, în acord cu legea şi nu să le-o submineze.

Politicieni, fiți responsabili, nu vă jucați cu focul, nu compromiteți încrederea populației în democrație şi europenism şi nu încurajați migrația românilor spre idei mai radicale.

Nu transformați o chestiune de democrație reală într-o problemă de siguranță națională!

https://rezistentacrestinablog.wordpress.com/2017/10/20/referendumul-si-procentele/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s