Biserica Ortodoxă Greacă are o rugăciune oficială dedicată schimbării de gen, în ciuda opoziției sale voitoare față de legile privind egalitatea între femei și bărbați.

Biserica Ortodoxă Greacă are o rugăciune oficială dedicată schimbării de gen, în ciuda opoziției sale voitoare față de legile privind egalitatea între femei și bărbați.

Lectura publicată în anii ’80, intitulată „O rugăciune pentru a da un nume nou la modificarea genului”, cere binecuvântarea lui Dumnezeu asupra persoanei în tranziție și spune: „pentru că modificarea biologică a naturii este o lucrare minunată a dreptului tău atotputernic mâna și voința ta inconfundabilă ”

ste posibil să provoace jenă conducerii actuale, care a fost deschisă în opoziția cu noua legislație a Greciei, pentru a permite oamenilor să-și schimbe în mod legal genul pe toate documentele oficiale.

Liderii ortodocși greci au îndemnat bisericile să cheme clopotele funerare în fiecare zi pentru a plânge noile politici.

Clerul a amenințat cu excomunicarea în lumina legilor și Episcopul de Pireu a spus: „Oricine votează pentru lege nu trebuie să pătrundă din nou în Biserica Ortodoxă Greacă”, a spus Pappas Post.

Dar rugăciunea a fost scrisă de Mitropolitul Timoteos, care a slujit în anii ’80 ca Mitropolit al orașului Nea Ionia și Philadelphia, un cartier atentat populat. Este publicat în cartea de rugăciune alături de sute de alții pentru a marca o varietate de ocazii.

O traducere în limba engleză a rugăciunii spune:

Cu totul bun și foarte plin de Domn, deasupra [tuturor concepțiilor de ființă și divinitate], care singur există veșnic și fără schimbare: „Cel care este” în veac; A cărei glorie este de neînțeles și a cărei milă este incomensurabilă; Cine a creat întreaga rasă umană să locuiască pe toată fața pământului; și care a onorat ființa umană cu imaginea Ta, nou formată în formă și frumusețe dintr-un suflet rațional și un corp demn; Cine a făcut bărbat și femeie și și-a dat fiecare aspect și substanță; Cine cunoaște slăbiciunea naturii noastre și cunoaște numele și vârsta fiecăruia; Cine îi dă fiecărui nume un nume distinct, distinct în propriul gen, personalitate și valoare.

Însuși, primitorul, dobândind în amestecul nostru infailibil și sărac din sufletul și trupul vostru, acceptați în acest timp slujitorul tău (nume nou, dacă este cazul) după cum ai acceptat pe Petru pe primul șef [apostolilor], fost Chipas a lui Iona, căruia i-ai dat cheile Împărăției cerurilor; [cum l-ai acceptat] pe Pavel renumitul, fost Saul, pe care l-ai arătat a fi Herald al Evangheliei printr-o revelație și o navă aleasă.

https://www.christiantoday.com/article/the.greek.orthodox.church.has.a.prayer.for.gender.transition.despite.opposing.new.trans.laws/116436.htm

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s