Toamna sufletului tău – Maurizia Nicoară

E o întreagă toamnă la tine în suflet. Vântul ţi-a spulberat toate frunzele, învârtindu-le deasupra capului tău şi ai ameţit privindu-le. Inima îţi este când galbenă, când arămie sau portocalie, ca apusul pe care l-ai privi mereu pentru că te regăseşti în acel sfârşit al zilei. Pentru tine, acum, totul a ajuns la sfârşit. Mergi, rătăcind. Ai vrea sa încetineşti pe toată lumea, să nu mai fie atâta grabă, să nu mai fugă timpul. Ai vrea să poţi privi oamenii în ochi şi să le spui o poveste, apoi să pleci. Vezi ceață în jur şi ai vrea să priveşti lumina. Eşti singur în mijlocul mulțimii. Te opreşti şi te uiţi în jurul tău, parcă oamenii sunt nişte fantome. Trec unii prin alţii, iau ce au nevoie de la fiecare, apoi zboară un zbor cu aripi frânte. Cu ochi în lacrimi. Cu inimi goale şi guri închise, neavând curajul să rostească cuvintele. Şi tu ai obosit. Ai obosit să mai lupţi. Cui îi pasă de cât te străduieşti? Cui îi pasă că în fiecare noapte adormi plângând şi că dimineaţa renaşti din cenuşă? Cui îi pasă că tu râzi, dar râsul tău e unul spart în mii de cioburi, exact ca inima ta? Ce rost mai are totul? Până şi cerul pare departe, greu ca plumbul şi este o tăcere pe care o simţi înăuntrul tău. Poate te-ai săturat să lupţi şi să nu se vadă nimic.
Poate te-ai saturat să aştepţi ani de zile un răspuns sau împlinirea unei promisiuni făcute de Dumnezeu. Te simţi lăsat deoparte. Semeni plângând, rănindu-te în spini şi în ciulini. În cuvinte tăioase şi priviri reci, pline de ură. În oameni care îţi promit că vor fi lângă tine, dar au plecat de foarte mult timp.
Dar, aş vrea să îţi reamintesc că Dumnezeu este în control. Chiar dacă nu simţi asta, iar frigul ţi-a acoperit inima, aş vrea să îţi aduc această rază de soare în toamna sufletului tău. Aş vrea să ieşi din acest întuneric care te-a înconjurat şi să priveşti din nou culorile. Vezi? E Dumnezeu, care îţi ştie durerea şi vrea să îţi aducă vindecare. Vrea să îţi dea putere de a lupta, pentru că totul va merita, toată strădania ta, toate rugăciunile şi toate nopţile nedormite şi nedorite. Nu e nimic în zadar. Lucrează în continuare, cu dragoste, cu răbdare, cu lacrimi şi vei avea la primăvară o grădină plină de viaţă şi culori.
E o întreagă toamnă la tine în suflet. Dar Dumnezeu e şi în acest anotimp. Cu El, ploile nu vor mai fi aşa de reci, cerul nu va mai fi de plumb, iar frunzele îţi vor şopti taine din frumuseţea căderii lor. Lasă în mâna Sa toate visele tale, tot ce te doare, tot ce iubeşti şi toate dorurile, apoi priveşte liniştit minunile Lui.

http://www.ciresarii.ro/index.php/toamna-sufletului-tau-maurizia-nicoara/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s