APLE DE RUGACIUNE PENTRU COPII NOSTRI. digi24.ro: Uraganul Ofelia va lovi Irlanda în câteva ore

În câteva ore, uraganul Ofelia îşi va face simţită prezenţa în Irlanda. Aşadar mare grijă dacă ajungeţi în zonele de coastă ale statului insular.

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a emis o atenţionare de călătorie şi informează că în Irlanda va fi cod roşu de vijelie.

Furtuna se va manifesta prin vânt intens ce va depăși 80 km/h, iar pe alocuri, rafalele pot atinge chiar şi 130 km/h.

Există riscul de inundaţii, pagube materiale şi pene de curent, precum şi perturbări ale traficului rutier, feroviar şi aerian.

Grupul de Coordonare pentru Situații de Urgență irlandez estimează că aceasta va fi cea mai puternică furtună care va lovi Irlanda, într-o statistică pe ultimii 50 de ani.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Irlanda: +35316681150; +35316674318; +35316674325, iar apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Dublin: +353864684351.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://dublin.mae.ro, http://www.mae.ro, site-ul Serviciului Național de Meteorologie irlandez http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Sursă: Digi24, Agerpres

http://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/uraganul-ofelia-va-lovi-irlanda-in-cateva-ore-811254

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s