Draga mea, caută-L pe Dumnezeu într-un băiat

Sunt obosită. Vin de pe drum și aș fi vrut să mă pun să adorm. Dar m-am putut. Am tot închis și deschis ferestra de la blog. În seara aceasta trebuia să scriu despre cum a fost la Timișoara, dar cum sunt prea obosită am zis că o las pe mâine și cu toate acestea nu am putut să închid laptopul și să mă pun să dorm.

La ultima încercare de a-l închide mi-a venit acest gând:

”Doroteea, când te uiți la un băiat, vezi dacă e Dumnezeu în El sau nu.”

Da, s-au scris multe articole despre asta și eu am scris mult, dar simt că trebuie să vă las rândurile de mai jos. Sincer vă spun că nici nu știu ce trebuie să scriu. Dar sper din inimă să vă fie de folos.

De când am început să mă rog pentru soțul meu, am și început să mă uit la băieți diferit. Până atunci îmi doream să fie înalt, brunet și cu ochi albaștri. Da, știu. Dar așa arăta lista mea.

Lucrurile s-au schimbat și deși îmi plăceau băieții bruneți, căutam altceva. Nu știam exact ce, dar azi mi-am dat seama că în ultimii ani îl căutam pe Dumnezeu. Căutam ca prin prezența acelui băiat eu să cresc.

Da, sunt înconjurată de băieți minunați, băieți care Îl au pe Dumnezeu. Dar eu căutam ceva mai mult, de fapt, acel mai mult doar pentru mine.

Căutăm multe la un băiat. Căutăm să aibă daruri frumoase, să cânte bine, să vorbească bine, să scrie bine, să ajute mulți oameni și câte și mai câte, să aibă mașină și casă. Să aibă o anumită profesie.

Dar cum am fi dacă într-un băiat am căuta să îl vedem pe Dumnezeu?

Ciudată întrebare, nu?

Cum arată Dumnezeu într-un băiat lângă care poți să îmbătrânești?

Cred că e pace.

Doar la asta mă gândesc de ceva timp.

Am vorbit cu băieți. Poate nu vă vine să credeți, dar nu sunt de piatră și vorbeam, online și offline. Dar deși îmi plăceau discuțiile cu ei, unele erau incredibile, după ce spuneam ”Ceau” mă mustra conștiința. Nu că vorbeam lucruri păcătoase, nu. Ci aveam o stare de neliniște. Și încetam să mai vorbesc cu acele persoane. Știu că unii m-au considerat un trofeu și deși nu am simțit pace, m-am lăsat condusă de inimă. După ce i-am oferit din timpul meu mi-a zis cu mândrie: ”Ai să îi zici soțului tău că ai stat de vorbă cu mine?”. M-am simțit rănită, dar era vina mea. Nu am avut pace, dar tot am acceptat să vorbim, puțin de tot, dar am acceptat.

A nu se încurca emoțiile cu pacea. Emoțiile sunt ceva minunat. Chiar sunt minunate, dar ele se liniștesc și dacă în urma lor ai un gust dulce în gură, să știi că e de sus.

În Dumnezeu nu e frica, e pace.

Cred că e bunătate

În ultima vreme găsim așa de mulți oameni drepți, oameni cu legea, dar tot uitându-mă în Biblie, am văzut că Noul Testament de concentrează asupra bunătății. Da, nu se acoperă păcatul, dar nu se aruncă cu pietre în cel care își cere iertare. Dumnezeu avea tot dreptul din univers să fie drept, dar a ales să fie bun și să ne dea viață.

M-am uitat la familiile din jur și am văzut o mare lipsă de bunătate în vorbire, în acțiune, în tot ceea ce făceau. Și mă întrebam unde e Dumnezeu. Da, cred că e greu să arați bunătate soției care ți-a ars cămașa favorită și apoi să îi mai și duci micul dejun la pat. Știu. Dar nu cred că e imposibil când îl ai pe Dumnezeu în tine.

citeste mai mult: https://www.boradoroteea.com/single-post/2017/10/11/Draga-mea-caut%C4%83-L-pe-Dumnezeu-%C3%AEntr-un-b%C4%83iat

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s