Funcționara din SUA care a refuzat să elibereze certificate de căsătorie pentru cuplurile de homosexuali, în România, la o conferință despre libertatea de conștiință: Dumnezeu m-a folosit pe mine, cea care am eșuat în căsătorie, să apăr căsătoria naturală

Kim Davis, funcționara din Kentucky, care a sfidat sentința Curții Supreme a SUA, refuzând să elibereze certificate de căsătorie pentru cuplurile de homosexuali, arestată și ulterior pusă în libertate, se află zilele acestea în România. Americanca pentru care libertatea de conștiință și credința în Dumnezeu au fost mai presus de lege a participat, la Timișoara, la conferința „ O mărturie americană despre libertatea de conștiință”, organizată de Comitetul de inițiativă cetățenească, Coaliția pentru Familie și platforma civică „Ȋmpreună”.
Funcționar în Rowan County, Kim Davis a fost obligată în 2015 să încheie căsătorii între persoane de același sex, deși asta era în contradicție cu propriile convingeri religioase, iar refuzul a dus la încarcerarea ei.
În discursul rostit la Timișoara, Kim Davis a vorbit despre legăturile ei cu românii din SUA:
„M-am îndrăgostit de români în vara lui 2016, la Chicago. Nu mai simțisem niciodată o asemenea dragoste și căldură din partea unor străini. În timpul petrecut la Chicago, ei m-au invitat să vin în lumea lor împreună cu soțul meu și am fost impresionată de deschiderea și căldura lor. Nu am venit aici pentru a încerca să vă impun ceea ce gândesc eu. Nu am o agendă personală, ci vreau să vă împărtășesc trăirile pe care le-am avut eu. Dacă ați urmărit povestea mea, din presă și pe internet, veți fi aflat deja că viața mea a fost un eșec înainte să îl întâlnesc pe Dumnezeu. Ca și creștin, cred că toți suntem într-un spațiu al lumii de astăzi și promisiunea eternității”.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s