De ce riscă o şcoală confesională din Londra să fie închisă

Jerusalem Post informează că o şcoală confesională evreiască din Londra riscă să fie închisă de autorităţile britanice după ce a picat a treia inspecţie consecutivă din partea Biroului de Standarde în Educaţie, Servicii şi aptitudini ale Copilului (OFSTED). Motivul? Refuzul de a le preda copiilor despre fenomenul LGBT, inclusiv teoria genului (gender – genul ca şi construct social).

La Şcoala de fete Vishnitz învaţă fete cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani. Materiile sunt predate în idiş şi engleză, 50% fiind seculare, iar restul ţinând de religia mozaică.

OFSTED a constatat că şcoala încalcă legea Egalităţii din 2010, care obligă şcolile britanice să înveţe copiii despre o serie despre „caracteristici durabile” ale omului, inclusiv vârsta, rasa, sexul şi… orientarea sexuală (sub pretextul combaterii hărţuirii persoanelor homosexuale).

Rabbi Abraham Pinter, director la o şcoală similară, a declarat pentru Daily Mail că trei din cele 10 şcoli confesionale evreieşti din Marea Britanie au fost vizate în mod nejustificat de inspectori, deşi sunt şcoli de excelenţă:

Aceasta este inginerie socială aplicată, nu are nimic de a face cu siguranţa copiilor noştri.

Referitor la şcoala Vishnitz, el a condamnat „obsesia” inspectorilor de a lupta cu „probleme inexistente în comunitatea noastră”:

De ce riscă o școală confesională din Londra să fie închisă

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s