Abuzatorul sexual să se pocăiască

Cel mai toxic aspect al abuzului sexual cred că e tăcerea. Tăcerea victimei care nu știe cum să procedeze, se teme să spună cuiva, simte vinovăție și nu are curaj dar și tăcerea abuzatorului care la fel în multe cazuri nu știe cum să procedeze, se teme de consecințe și speră ca totul să „se îngroape de la sine”. Totuși tăcerea e cel mai toxic aspect într-un asemenea caz pentru că taie accesul victimei la vindecare și taie accesul abuzatorului la pocăință.

Cei mai mulți din abuzatori realizează la un moment dat (cu excepția celor bolnavi mintal) răul pe care l-au săvârșit, le pare rău de ceea ce au făcut dar sunt total neinformați despre ce ar putea face atunci așa că aleg să tacă și să spere că totul va fi bine. Din păcate… nu va fi bine. Consecințele unui abuz sexual se pot manifesta la victimă și după zeci de ani de aparentă liniște. Încă nu am întâlnit persoane (nu spun că nu există) care să fi fost abuzate și să nu trebuiască să suporte consecințele acelui episod urât al vieții. Deci să speri că abuzul pe care l-ai exercitat asupra unei persoane va trece de la sine e total fantasmagoric.

Cred cu tărie că și un asemenea păcat poate fi iertat de Dumnezeu chiar dacă omenește îmi pare așa de josnic. În consecință cred că și un abuzator sexual trebuie să se pocăiască de răul făcut și să nu îl mai facă. Nemărturisirea păcatului acestuia din păcate favorizează repetarea lui șoi expune alte și alte persoane. În acest sens îmi propun să scriu câteva rânduri pentru cei ce se află în postura de abuzatori.

Mergi înaintea lui Dumnezeu și cere ajutor. Orice om are nevoie de iertarea lui Dumnezeu și da îndrumarea Duhului Sfânt dar mai ales de curățirea prin sângele Mântuitorului. Mergi sincer înainte lui Dumnezeu unde trebuie să mărturisești păcatul tău, să îți ceri iertare și să ceri lumină despre ce trebuie să faci și cu cine trebuie să vorbești pentru a proceda în cel mai bun mod cu o problemă așa de sensibilă. Ai nevoie de iertare și călăuzire pe care numai Dumnezeu le poate da.

Oprește-te și nu mai păcătui. Este vital dacă ai conștientizat gravitatea păcatului tău să te oprești. Dacă ți se pare că nu poți singur cere ajutor. Satan se folosește adesea de minciuna că nu ne putem opune păcatului ca să îl mențină în viața noastră. Sângele mântuitorului însă ne dă biruință asupra oricărui păcat.

citeste mai mult: https://www.filedinjurnal.ro/2017/10/04/abuzatorul-sexual-sa-se-pocaiasca/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s