Majoretele câștigă o luptă legală împotriva grupului ateist care a vrut să-i oprească să scrie versete biblice pe bannerele lor

Majoretele câștigă o luptă legală împotriva grupului ateist care a vrut să-i oprească să scrie versete biblice pe bannerele lor

Un grup de majorete din Kountze, Texas, sa confruntat cu o opoziție din partea unui grup ateist după ce au postat versete biblice pe bannerele lor. Din fericire, Curtea de Apel a decis în favoarea lor și le-a permis să-și proclame dragostea față de Dumnezeu în timpul meciurilor de fotbal.

Fundația Freedom From Religion (FRFF) a depus o plângere împotriva majoretelor, potrivit Fox News . Districtul școlar a interzis, de fapt, majoretelor să scrie versete biblice pe bannerele lor pentru echipa de fotbal în 2012, dar Curtea de Apel a Curții Districtului IX din Texas a anulat joi joi decizia.

„Considerăm că discursul Majestătoarei pe bannerele” pregame „nu poate fi caracterizat ca un discurs guvernamental”, a decis instanța.

Primul Institut de Libertate, care a reprezentat majoretele în această luptă juridică, nu a putut fi mai încântat de decizia instanței. „Aceasta este o altă mare victorie pentru libertatea de exprimare și libertatea religioasă a tuturor studenților din Texas”, a declarat primul președinte al Institutului Libertății, Kelly Shackelford. „Sperăm că această hotărâre va aduce claritate și închiderea acestei probleme pentru toți studenții și școlile din Texas”.

Între timp, consilierul general Hiram Sasser a spus că „niciun district școlar nu ar trebui să poată cenzura, interzice sau pretinde dreptul de proprietate asupra discursului religios privat al studenților săi”.

Majoretele din Kountza au sprijinit senatorii John Cornyn și Ted Cruz – doi politicieni creștini cunoscuți. „Primul amendament protejează libertatea religioasă a vreodată americanilor”, a spus Cruz. „Sunt mândră să mă aflu în fața majoretelor în picioare pentru libera exprimare a religiei și a Legii drepturilor.”

https://www.christiantoday.com/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s