Ce se întâmplă în Vegas… nu mai rămâne în Vegas!

Provenind de la cuvintele spaniole care înseamnă în limba română ”pajiștile”, City of Las Vegas cum este el cunoscut oficial, este al 28-lea cel mai populat oraș din Statele Unite, cel mai populat oraș din statul Nevada; este un oraș internațional cunoscut drept oraș stațiune, în principal pentru jocurile de noroc, locațiile de cumpărături, restaurante selecte, distracție și viață de noapte. În fond este centrul comercial, cultural, financiar principal pentru întreg statul Nevada.

Orașul se auto-intitulează drept Capitala Distracției din Întreaga Lume și este faimos pentru mega hoteluri-cazinouri și activitățile asociate acestora. În plus, este în lista primelor 3 destinații de top pentru convenții de afacere din Statele Unite ale Americii și un lider mondial în industria ospitalității, având mai multe hoteluri clasificate cu titlul AAA Five Diamond decât oricare alt oraș din lume. Toleranța orașului pentru numeroase forme de programe de entertainmentpentru adulți a câștigat pentru sine titlul de Oraș al Păcatului, deși mulți au făcut din Las Vegas un cadru popular pentru literatură, filme fără număr, programe de televiziune, și videoclipuri muzicale (și aceasta este doar o scurtă spicuire despre Las Vegas preluată de aici).

Dacă ați fost sau dacă ați văzut măcar la televizor Las Vegas-ul sunt sigur că înainte de incidentul din 1 octombrie 2017 – de care scriu toate ziarele, vorbesc toate canalele de știri din lumea întreagă și scriu tot mai mulți pe diferite site-uri, bloguri, facebook, și alte rețele de socializare – ați fi spus și ați fi crezut, ca oricine altcineva, că vorba ”what happens in Vegas stays in Vegas” (adică, ”ce se întâmplă în Vegas rămâne în Vegas”) este de acum mai mult decât un proverb, o realitate, o legendă. Se pare, totuși, că soarta evenimentelor și a lucrurilor pe care le vedem tot mai profund și mai cu multă greutate și durere par a ne speria, a ne șoca, a ne terifia de ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Una e să vorbim și să scriem despre evenimentele de zilele trecute din Las Vegas și alta e să trăiești acolo, să vezi cu ochii tăi ceea ce se întâmplă acolo zi de zi, noapte de noapte, noapte de noapte – da, mă repet cu vorba asta, noapte de noapte, pentru că Las Vegas este un oraș de noapte. Este ceea ce a ajuns să fie numit, și nu este o rușine pentru nimeni care merge acolo să intre în oraș, să joace la un aparat de noroc și să câștige sau nu, să joace la ruletă și să câștige mai mult sau mai puțin, să întâlnească pe cineva și să aibă o aventură de o noapte sau una de neuitat… și câte nu am mai putea vorbi și scrie acum despre Las Vegas.

Printre toate evenimentele din aceste zile am găsit și unul mai ciudat, un agnostic tocmai s-a ”creștinizat”după ce a scăpat cu viață după împușcăturile din Las Vegas. Am citit cu atenție povestirea lui și am urmărit videoclipul relatării lui via CNN (care vi-l redau mai jos, posibil să nu mai fie disponibil ulterior)


La final el relata următoarele lucruri: ”Am fost un agnostic când am mers la acel concert, și acum sunt un credincios ferm în Dumnezeu pentru că nu avea cum, știți, după tot ceea ce s-a întâmplat, și că eu am scăpat, și am fost binecuvântat ca să mai pot fi aici viu și să vorbesc cu voi”, declara Taylor Benge.

Nu am știut că poți să devii creștin pentru că cineva te-a ferit de niște împușcături, însă îl înțeleg pe om că… agnostic fiind, cred că trăia în temeri pe care nici el nu le știa că le are în inima lui. Programele de radio creștine din America răsunau cu tot felul de întrebă, ”de ce a îngăduit Dumnezeu astfel de lucruri?” Întrebarea lui Taylor nu mai era ”de ce am fost eu salvat, un supraviețuitor?” ci … bine că am scăpat să vă spun acum și vouă. Cam așa a sunat prima dată declarația lui la CNN atunci când am ascultat-o.

Probabil că pentru unii aceasta va suna ironic. Este ironic. Pentru că un incident asemănător i s-a întâmplat și unuia din slujitorii lui Iov, unu a scăpat și a venit să relateze lui Iov ceea ce a lovit peste el, pentru proprietatea lui, peste avuțiile lui. Uneori oamenii văd starea în care au ajuns doar dacă cineva scapă și le spune prin ce a trecut și apoi după el urmează alții care relatează urmările – ceea ce fac acum site-urile de știri, presa din întreaga lume.

Știa Dumnezeu că avea să se întâmple acest incident nenorocit în Las Vegas? DesigurEl este atotștiutor.

Putea Dumnezeu să intervină ca acest incident să nu aibă loc? DesigurEl este suveran.

De ce nu a intervenit Dumnezeu în Las Vegas?

CITESTE MAI MULT: https://crestinismtrait.blogspot.ro/2017/10/ce-se-intampla-in-vegas-nu-mai-ramane.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s