Sinuciderea rămâne un subiect tabu în bisericile din America

O treime dintre persoanele care merg la biserică au pierdut un membru de familie sau o cunoștință din cauza sinuciderii și majoritatea pastorilor seniori protestanți cred că biserica lor este echipată să asiste pe oricine se află în pragul sinuciderii, doar că puțini aleg să caute ajutor din partea bisericii înainte să-și ia propriile vieți – declară un nou studiu al LifeWay Research.

80 de procente dintre pastorii seniori spun că biserica lor poate interveni atunci când cineva este suicidar, dar numai 4 procente dintre cei care merg la biserică și care au pierdut un prieten apropiat datorită sinuciderii spun că liderii bisericii erau conștienți de lupta prietenilor lor, arată acest studiu, care a fost făcut pe un număr de 1000 de pastori seniori protestanți și 1000 de persoane care merg la biserici non-denominaționale cel puțin o dată pe lună.

În ciuda celor mai bune intenții ale sale, bisericile nu știu întotdeauna cum să îi ajute pe cei care se confruntă cu lupte de natură a sănătății mintale”, a declarat directorul executiv al LifeWay Research, Scott McConnell (foto alăturat).

Sinuciderea este a doua cauză principală a morții în cadrul americanilor cu vârsta între 15 și 34 de ani și a patra cauză principală a morții între persoanele cu vârsta între 35 și 44 de ani, notează studiul, sponsorizat de Asociația Americană a Consilierilor Creștini, programul de masterat în Consiliere de la Liberty University, Școala de Medicină din cadrul Liberty University și Convenția Baptistă Sudică (din Statele Unite ale Americii).

Studiul a mai descoperit că circa o treime dintre victimele sinuciderilor au frecventat biserica cel puțin lunar în timpul lunilor anterioare morții. Cu toate acestea numai 8 procente dintre prietenii și familia acestor persoane au spus că membrii bisericii sau liderii bisericii știau de luptele rudelor/prietenilor lor.

În timp ce 86 de procente spun că biserica lor ar fi un loc sigur, confidențial de a-și destăinui încercarea de sinucidere sau gândurile de sinucidere, cei care  merg la biserică sunt conștienți că prietenii și familia unei persoane care moare din cauza sinuciderii poate fi izolat de ajutorul pe care aceștia îl pot oferi datorită stigmatului sinuciderii, mai adaugă studiul.

Mai mult de jumătate dintre cei care frecventează biserică spun că oamenii din comunitatea lor sunt mai predispuși să bârfească cu privire la o sinucidere decât să ajute familia unei victime.

CITESTE MAI MULT: http://www.canaan.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s