Cine iti promite daca i te inchini lui bogatie pe pamant si sanatate tun?

Cine iti promite daca i te inchini lui bogatie pe pamant si sanatate tun?

Satana ar dori sa-i faca pe oameni sa creada ca prin bogatie si bani pot sa aibe si aici un loc caldicel si dincolo de moarte. Unii au invatat si mai invata si astazi, ca prin bani poti sa-ti cumperi un loc bun in Cer, numai ca tranzactia o face Biserica unora de pe pamant. Astfel ca saracul fara bani, el e oropsit si aici si dincolo, ca n-are bani! 

Matei 4:8. Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte inalt, I-a aratat toate imparatiile lumii si stralucirea lor si I-a zis: 9. „Toate aceste lucruri Ti le voi da Tie, daca Te vei arunca cu fata la pamant si Te vei inchina mie.” 10. „Pleaca, Satano”, i-a raspuns Isus. „Caci este scris: „Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui sa-I slujesti.” Matei 8:19. Atunci s-a apropiat de El un carturar si I-a zis: „Invatatorule, vreau sa Te urmez oriunde vei merge.” 20. Isus i-a raspuns: „Vulpile au vizuini, si pasarile cerului au cuiburi; dar Fiul omului n-are unde-Si odihni capul.”
Matei 19:27. Atunci Petru a luat cuvantul si I-a zis: „Iata ca noi am lasat tot si Te-am urmat; ce rasplata vom avea?” 28. Isus le-a raspuns: „Adevarat va spun ca atunci cand va sta Fiul omului pe scaunul de domnie al maririi Sale, la innoirea tuturor lucrurilor, voi, care M-ati urmat, veti sedea si voi pe douasprezece scaune de domnie si veti judeca pe cele douasprezece semintii ale lui Israel. 29. Si oricine a lasat case, sau frati, sau surori, sau tata, sau mama, sau nevasta, sau feciori, sau holde, pentru Numele Meu, va primi insutit si va mosteni viata vesnica.

Invatatura prosperitatii poseda astazi din ce in ce mai multi crestini! Atentie!

Am intalnit zilele trecute un „om sincer” (naiv de sincer), care spunea ca daca esti a lui Dumnezeu nu poti sa fi bolnav si nu poti sa fi sarac.
I-am spus sincer ca ce-mi spune el este de la satana si imi pare rau dar un astfel de mesaj nu vine de la Dumnezeu. Mesajul este o invatatura demonica care decimeaza suflete si se numeste teologia prosperitatii.
1. Nu sustin ca un crestin nu poate sa aibe bogatie sau sanatate, insa contest ca doar cei care au bogatie si sanatate ar fi in voia lui Dumnezeu sau crestini.
– Insusi Domnul Hristos nu a umblat pe pamant dupa posesiuni materiale
– Apostolii nu au avut ca prioritate bogatia pe pamant, ci predicarea Evangheliei si a Imparatiei lui Dumnezeu.
– Domnul ne-a spus ca pe saraci ii vom avea intotdeauna cu noi, deci n-a promis ca daca o sa venim la El saracia o sa fie eradicata din mijlocul nostru
Pe saraci ii aveti totdeauna cu voi, dar pe Mine nu Ma aveti totdeauna.” (Ioan.12:8)
– Intre oamenii lui Dumnezeu au fost multi bolnavi, prin asta ideea ca omul lui Dumnezeu trebuie sa aibe sanatate tun este falsa si neavenita. Avem ca marturie pe multi printre care amintesc: Iov, Ezechia, Timotei, Trofim ectc.

2. De fapt prioritatea noastra pe pamant nu ar trebui sa fie materialismul, bogatia, sanatatea, ci Imparatia lui Dumnezeu si Neprihanirea.
Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Mat.6:33)
Cine schimba astazi ca proritatea omului sa fie bogatia si materialismul este satana. Stie ca prin aceasta prioritate poate s atina lumea in intuneric si intr-o directie gresita.

3. Boala este ingaduita de Dumnezeu pentru binele nostru si in functie de voia Lui El poate sa se foloseasca de boala sau s-o vindece, totul spre binele nostru.
De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau. (Rom.8:28)
Cel care ne desparte de Cer este pacatul si nu boala. Sunt boli din pricina pacatului, insa nu boala, ci pacatul ne desparte, boala poate fi doar o consecinta a pacatului.
Pe de alta parte pe un crestin boala nu-l desparte de Cer, ci il apropie de partasia cu Domnul si cu fratii. Este o aberatie sa spui ca fiecare crestin bolnav este despartit de Cer. Pavel avea un tepus in trup, probabil o boala, il despartea acea boala de Cer ? Cand el s-a intalnit cu Domnul, Domnul l-a lovit cu orbire si nu a rupt comuniunea cu El, ci dimpotriva, Domnul a facut din Saul, apostolul Neamurilor. Sa nu mai vorbim de Timotei si altii, care prin boala nu au avut rupta comuniunea cu Dumnezeu.

https://paginacrestina.wordpress.com/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s