Doctorii americani iau o poziție oficială împotriva eutanasiei

Pe fondul tentativelor tot mai mari de a legaliza eutanasia la nivel de stat, cea de-a doua cea mai mare rețea de medici a națiunii a intervenit oficial săptămâna trecută.

Colegiul American de Medici (ACP) a scris intr-o declaratie publicata pe data de 19 septembrie, in Annals of Internal Medicine, ca organizarea a 152.000 de profesionisti medicali se opune legalizarii sinuciderilor asistate de medic, „practica caruia creste etica, , și alte preocupări. ”

” Controlul asupra modului și calendarului morții unei persoane nu a fost și nu ar trebui să fie un scop al medicinei „, a concluzionat grupul. Cu toate acestea, deși îngrijirea de înaltă calitate, comunicarea eficientă, sprijinul compasional și resursele potrivite, medicii pot ajuta pacienții să controleze multe aspecte ale modului în care trăiesc ultimul capitol al vieții.

Documentul de poziție a venit ca răspuns la creșterea interesului public în legalizarea eutanasiei pentru a promova autonomia pacienților la sfârșitul vieții. ACP a spus că a rămas „atent la toate vocile”, dar a decis să se opună eforturilor de legalizare.

John Di Camillo, etic al personalului din Centrul național de bioetică catolică, mi-a spus că decizia este „o veste minunată”

. Declarația ACP „dă voce cu privire la nevoia reală de îngrijire compasională și de susținere pentru persoanele care ar putea lua în considerare cererile de sinucidere asistată și protejarea rolului medicilor ca vindecători, nu ucigași „, a spus el.

http://www.christianheadlines.com/blog/u-s-doctors-take-official-stance-against-euthanasia.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s