Parlamentul britanic a respins legea sinuciderii asistate

Eforturile asociaţiilor pentru viaţă şi ale Bisericii Catolice din Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au fost încununate de succes, prin respingerea legii eutanasiei de către Parlamentul britanic.

Paul Tully, secretarul Societăţii pentru Protecţia Copiilor Nenăscuţi (SPUC) din Marea Britanie, a oferit mai multe explicaţii.

„Legea a fost respinsă pe 11 septembrie, cu o majoritate substanţială. […] Sunt 650 de membri în Camera Comunelor, deci cei 51% care au votat contra reprezintă majoritatea. Proporţia celor care au fost prezenţi la vot (70%) arată că a existat un interes profund pentru dezbatere, iar puterea majorităţii a fost desigur decisivă.

Printre personalităţile care s-au pronunţat contra proiectului de lege s-a aflat şi dr. Phillipa Whitford, membră a Parlamentului şi specialist în chirurgia sânului, care a declarat: Ca medic, nu am considerat niciodată că moartea poate fi vreun tratament pentru ceva. […]

Probabil că opoziţia lui David Cameron la acest proiect de lege a influenţat votul a o serie de conservatori, care au respins legea.”

SPUC le-a mulţumit în mod deosebit celor peste 20 mii de membri activi. SPUC editează un buletin care are tirajul de peste 100 mii bucăţi. Activiştii pentru viaţă au lucrat şi la campania electronică contra legii eutanasiei şi au contactat sute de membri ai Parlamentului pentru a le solicita să respingă legea.

În ziua respingerii legii, Paul Tully a declarat presei:

https://rezistentacrestinablog.wordpress.com/2017/09/28/parlamentul-britanic-a-respins-legea-sinuciderii-asistate/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s