Viktor Orban își asumă, OFICIAL, rolul de protector al creștinilor: Ungaria este prima țară care a înființat un departament pentru a opri persecuția creștinilor, inclusiv în Orient și Europa

Guvernul Ungariei a pus un bazele unui oficiu pentru care se va ocupa cu problemele cauzate de prigoana creștinilor, atât în Orientul Mijlociu, cât și din Europa, informează un site de știri al Bisericii Catolice.
„Astăzi, creștinismul este cea mai persecutată religie din lume, patru din cinci persoane ucise din motive religioase fiind creștini. În 81 de țări din lume creștinii sunt persecutați, iar 200 de milioane de creștini trăiesc în zone unde sunt persecutați, iar milioane de creștini sunt amenințați de aderenții la mișcări radicale religioase”, a spus Zoltan Balog, Ministrul pentru Resursele Umane în Guvernul Ungariei.
Din aceste motive, guvernul ungar consideră că înființarea unui astfel de oficiu guvernamental este o de o importanță maximă, pentru a atrage atenția comunității internaționale asupra situației creștinilor din întreaga lume.
„Interesul nostru nu este doar pentru ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu, ci și în întreaga lume. E de așteptat că vom fi ochii și pe formele mai subtile de persecuție ale creștinismului din Europa”, a spus Balog.
Ungaria este prima țară care pune bazele unei astfel de instituții, iar șeful acesteia va fi fostul ambasador al Ungariei în Italia, Tamaș Torok. Decizia de înființare a fost luată după ce premierul Ungariei Viktor Orban a fost prezent la întâlnirea anuală a parlamentarilor catolici, ce a a avut loc la Frascati, în Italia. Alături de Orban, a fost prezent și Zoltan Balog, singurii non-catolici acceptați la Frascati, au fost primiți într-o audiență privată de către Papa Francisc.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s