Legile anti-misiune din Rusia după un an – creștinii sunt implicați în majoritatea cazurilor

În luna iulie se împlinea un an de când Rusia lui Putin aproba acele legi ce restrângeau într-un mod drastic munca misionară în țară. Cum arată peisajul după un an?

Cifrele, publicate de Forum 18, o organizație din Norvegia ce luptă pentru libertatea religioasă, arată că din cele 181 de procese, creștinii evanghelici acaparează marea majoritate a cazurilor, urmați de martorii lui Iehova. Acuzațiile încep de la întâlnirile de rugăciune din case, urmate de rugăciunea în prezența altor cetățeni și expunerea de programe creștine în Internet, ce sunt calificate ca și activități misionare.

Regulamentele, ce figurau oficial în Articolul 5.26 din Codul Administrativ, părțile 3, 4 și 5, au intrat în vigoare în 20 Iulie și interziceau „activitățile misionare” atât pentru ruși cât și pentru străini. Cu toate acestea, definirea amplă a legii religiei din Rusia, a cauzat confuzie în ceea ce se înțelege prin „activitate misionară” și care sunt circumstanțele în care credincioșii pot să-și mărturisească credința altora.

Cu amenzi de până la 50 000 de ruble (salariul mediu din 6 săptămâni de muncă) pentru persoane și până la un milion de ruble pentru organizații, iar străinii pot să se confrunte cu deportarea și confiscarea materialului folosit, așa cum a fost cazul lui Donald Ossawaarde. Pastorul baptist din Statele Unite a fost declarat vinovat „pentru activități misionare ilegale”, acesta organizând săptămânal studii biblice, în locuința lui din Rusia. Pastorul, ce a fost amendat cu 40 000 de ruble, și-a prezentat cazul în fața Tribunalului European ale Drepturilor Omului, fiind reprezentat de Alliance Defending Freedom International (ADF), o organizație benefică ce se ocupă cu libertatea religioasă.

CITESTE MAI MULT: https://benidradici.com/legile-anti-misiune-din-rusia-dupa-un-crestinii-sunt-implicati-majoritatea-cazurilor4/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s