Pakistan: Tânăr creștin condamnat la moarte pentru că a ofensat Islamul, prin Whatsapp

Un nou caz de condamnare la moarte a unui creștin, în Pakistan. Tânărul Nadeem James, 35 de ani, arestat în iulie 2016, este acuzat că l-a ofensat pe Allah pe Whatsapp, scrie ziarul Il Giornale.
Nadeem James a fost arestat anul trecut după ce a fost acuzat de un prieten că a trimis pe WhatsApp un material ce îl ridiculiza pe Profetul Mohamed.
Prietenul care l-a dat pe mâna autorităților a spus că a primit pe WhatsApp un poem în care profetul Mohamed și alte figuri sfinte erau luate în derâdere, conform presei locale. Acuzatul  „a fost condamnat la moarte joi, ca urmare a acuzațiilor de blasfemie”, a declarat vineri avocatul apărării, Riaz Anjum.
În Pakistan, insultele la adresa Profetului pot aduce pedeapsa cu moartea. Cele mai multe dosare de acest fel sunt deschise împotriva membrilor minorităților religioase. Avocatul tânărului, Riaz Anjum, a declarat că va face apel împotriva verdictului. Apelurile sunt însă preîntâmpinate de proteste masive ale musulmanilor, care cer executarea pedepsei.
Rămâne celebru cazul singurei femei condamnate la moarte pentru blasfemie, Aasiya Noreen (Asia Bibi), tot o creștină, mamă a cinci copii. Ea  a primit pedeapsa capitală în Pakistan pentru blasfemie, după ce le-a sfidat pe femeile musulmane care i-au interzis să bea apă din același loc cu ele, după o zi de muncă la câmp.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s