Predica ruptă de realitate

Mai mulți creștini se plâng că predicile din bisericile lor sunt irelevante, rupte de realitate și nu le aduc zidire sufletească. În parte au dreptate, dar sunt și de cei care exagerează. Totuși, să vedem în ce privințe au dreptate, cum se manifestă aceasta și de ce se există acest fenomen al predicării rupte de realitate.

Mulțumesc Domnului pentru pastorii și predicatorii care își cunosc bine chemarea și slujba și mă rog să-i binecuvânteze Domnul cu mult har și putere. Există însă și un anumit număr de predicatori care nu-și înțeleg chemarea de la Dumnezeu și anume, “să-i desăvârșească pe sfinți în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea Trupului lui Hristos” (Efeseni 4:12) Dacă sfinții într-o biserică nu slujesc defel sau nu slujesc la tot potențialul lor, poate fi și vina pastorilor și a predicatorilor care nu-i desăvârșesc, adică nu-i pregătesc și nu-i echipează la aceasta. Dar poate fi și vina credincioșilor care rămân a fi nesupuși, se complac în trândăvie și nu vor să lucreze pentru Hristos. Pastorii și predicatorii care nu-și cunosc și nu înțeleg responsabilitatea lor să-i desăvârșească pe sfinți nu-și măsoară eforturile prin maturitatea sfinților și felul cum ei slujesc în Evanghelie și cum zidesc Biserica și nici nu fac nimic pentru schimbarea situației. Ei cred că rolul lor este să umple cu ceva timpul rezervat pentru predică din cadrul serviciului divin și sfinții nu primesc niciun fel de zidire. Trist.

Dacă s-a interesa de maturitatea sfinților, atunci ar căuta să se apropie de ei, să înțeleagă care este potențialul lor, care sunt darurile lor duhovnicești, care sunt oportunitățile pe care le au și le-ar da învățătură potrivit cu aceasta. Dacă știi înălțimea la care ar trebui să fie sfinții și dacă ei nu sunt la acea înălțime, atunci te vei interesa care sunt problemele și nevoile lor și-ți vei frământa mintea ce să faci ca să-i aduci la acea înălțime. Dacă îți pasă de înaintarea Evangheliei și de sfinții din biserică, atunci vei căuta să-i cunoști bine, să le înțelegi nevoile și să le împlinești aceste nevoi și predicile vor fi potrivit cu nevoile. Iar atunci când predicile răspund la nevoile celor care le ascultă ele sunt foarte actuale.

citeste mai mult: https://moldovacrestina.md/predica-rupta-de-realitate/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s