Uraganul Irma va crește în intensitate după ce va trece peste Cuba

Uraganul Irma a scăzut în intensitate după ce a ajuns deasupra Cubei, cu vânturi ale căror viteze s-au diminuat până la 215 kilometri pe oră, retrogradând în categoria 4, însă meteorologii prevăd că fenomenul își va recăpăta forța după ce se va îndepărta de insulă și se va îndrepta spre Florida, au anunțat sâmbătă reprezentanții Centrului Național American pentru Uragane (NHC), citați de Reuters

Uraganul va ajunge în arhipelagul Keys din Florida duminică dimineață, iar specialiștii în meteorologie se așteaptă ca Irma să se apropie de coasta sud-vestică a acestui stat american duminică după-amiază, potrivit NHC.

Irma va rămâne un uragan puternic și va fi inclus din nou în categoria 5, pe măsură ce se va apropia de Florida, au transmis meteorologii americani.

Una dintre cele mai devastatoare furtuni apărute în Oceanul Atlantic în ultimul secol, Irma va genera cel mai probabil pagube materiale majore, din cauza vânturilor sale puternice și a inundațiilor care vor lovi Florida, al patrulea cel mai populat stat american.

Autoritățile locale au îndemnat peste 5,6 milioane de persoane (un sfert din populația totală din Florida) să evacueze acest stat american.

Potrivit Reuters, Statele Unite au fost lovite doar de trei uragane de categoria 5 după anul 1851 și până în prezent, însă Irma este mult mai mare decât cel mai recent dintre aceste fenomene naturale, uraganul Andrew, format în 1992, a anunțat Federal Emergency Management Agency (FEMA).

Irma va ajunge în Statele Unite la doar două săptămâni după ce uraganul Harvey, inclus în categoria 4, a lovit statul Texas, ucigând 60 de persoane și provocând pagube materiale ce au fost estimate la 180 de miliarde de dolari în Texas și Louisian

citeste mai mult: https://www.agerpres.ro/mediu/2017/09/09/nhc-uraganul-irma-va-creste-in-intensitate-dupa-ce-va-trece-peste-cuba-17-40-27

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s