Lovitură pentru activiștii LGBT care nu doreau referendum! Curtea Supremă din Australia a decis: Consultarea națională privind legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex poate avea loc

Lovitură pentru activiștii LGBT care nu doreau referendum! Curtea Supremă a decis: Consultarea națională privind legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex poate avea loc

Propunerea extrem de controversată a guvernului australian de a supune problema căsătoriei homosexuale unui vot prin corespondență la nivel național este legală și poate merge mai departe. Așa a decis joi Curtea Supremă a Australiei, în unanimitate, eliminând astfel și ultimul obstacol înainte ca buletinele de vot pentru această consultare națională să fie expediate săptămâna viitoare, scrie New York Times.
Australia, care acceptă uniunea civilă în unele dintre statele sale,  a fost criticată de asociațiile LGBT pentru ritmul lent al legalizării căsătoriilor între persoane de același sex.
Majoritatea australienilor sunt în favoarea căsătoriei între persoane de același sex, însă un impas politic, care durează de aproape zece ani, a blocat orice pas înainte privind legalizarea mariajelor gay, așa cum a promis actualul șef al Guvernului în timpul campaniei electorale.
Guvernul de la Canberra a anunțat la începutul lunii august organizarea unui vot prin corespondență, care ar permite alegătorilor să-și exprime opina pe bază de voluntariat. Dar susținătorii legalizării căsătoriei între persoane de același sex au pretins că un vot la nivel național ar fi mult prea costisitor și ar expune homosexualii și familiile lor unor discursuri homofobe.
citeste mai mult: https://www.activenews.ro/
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s